Isnin, Oktober 12, 2009

Salah ke aku selalu minta maaf????

Tadi....
si dia cll aku....
die tgh tension2 wat assignment....
pastu die cite r pasal masalah die.....
ade r satu part tu aku xbrape dgr sgt......
aku pn bg r respon....
tp respon aku tu len.....
kire mcm aku dh kutuk org y xspatutnye aku kutuk....
aku spatutnye kutuk org len.....
pastu ape lg....
die pn terus marah2.....
pastu kami gaduh r.........................



aku nie jenis y xsuke gaduh lame2....
ape lg....perkataan y slalu kuor dr mulut aku kalu jd perkara mcm nie
"MAAF"
walaupun kadang2 xkn slh aku....tp aku tetap mtk maaf sbb xnk pjg...

Persoalannye sekarang.....
Salah ke aku minta maaf walaupun xkn slh aku?
aku cume xnk gaduh lame2....
aku nie xkn jenis y suka cr gaduh.....
kalu org tu bek dgn aku....
aku akn jd selembut kapas
kalu org tu buat jahat kt aku....
aku akn jd sekejam NAZI
AH!...itu xpenting....
ape y penting skunk nape kalu aku mengalah tapi die tetap nk mrh2?
selama nie aku bersabar je.....
aku mtk maaf xkn ape sbb xnk perkara y lbh buruk tjadi.....
perkara y aku xnk hadapi....
perkataan y paling aku xsuka dgr....
"BREAK"
tu je....


mmmmmmmmhhh.....
buat baik salah.....
buat jahat pun salah.....
habis ape patut aku buat?

10 ulasan:

RosE berkata...

sabar jela ismat..
pompuan mmg mcm tu..
ros pon gitu..
slalu cpt mara dgn org yg ros syg..
seyesly even die xwt slh pon..
:)

adrenalin berkata...

well, kite x leyh nk satisfied sume org, kan?

eBloggs berkata...

Rileks bro. asam garam kehidupan.. kalo takde salah seorang yang mengalah, camne nak kekalkan hubungan.. walaopon banyak kali rase asyik minta maaf (tak buat salah pon). sentiasa kene bertolak ansur (kebiasaannya lelaki).

Sayangnya pempuan kepada lelaki, beza dengan sayangnya laki pada pempuan..

Sebab hati lelaki adalah 'protective' manakala pompuan plak 'decorative'.

Yang pastinya, saling menyayangi.. dan bersabarlah dalam hubungan, masih jauh lagi dugaan/cabaran yang berlaku kalau nak dibandingkan dengan hubungan yang lebih mulia dan kukuh (perkahwinan), kan?

*sekian ceramah aku untuk hari ni.. muhaha

Azi$M@t_BaDU+ berkata...

to rose :

ek?
tp kn kadang2 tu nk r jugok luahkn ape y tbuku dhati....tapi kalu ismat ckp 6t die mst mrh & majuk...tu y susoh tu...ape y buleh buat cume pendam, simpan dlm hati pastu "maaf"....tu jelh



to adrenalin :

yeah...
btol....tp xkn r xde care len...kita dh mngalah dh....
xkn tu pn xpuas hati lg

Azi$M@t_BaDU+ berkata...

eblogs....

mekasih elien....
gua appreciate ape y lu katakn...mgkn tu r hakikatnye...
kali nie gua mesti jd lbh tabah lg....

gua kene byk bsbr...
mekasih bro...

Zery berkata...

Salam Ismat! jez passing by....

psl pompuan tu...ko kne faham...bkn suma pompuan akan cool bila ko minta maaf on spot. psl dia akan ingat ko x berapa ikhlas nk minta maaf kt dia. aku pun selalu kena. hahah...!

anyway, cuba bg dia cool sikit...coz ini mslah hati manusia. yelah, rupa nmpk sama, tp hati lain2 kan? Ko patut bangga psl awek ko marah ko on spot ko tau. Psl di depan ko, dia dah kurangkan 'defense' dia a.k.a dia dh caye kt ko. Marah itu tandanya sayang....maksudnya dia marah psl dia dah kurangkan sabar dia. Usually org sabar depan org lain psl x nk hilang cool. bila dah caya org len (dlm kes ini ngko sbg BF dia) mestilah kita x berapa dpt nk jaga emosi, kan? buktinya, adik beradik lagi byk gaduh dari member2.

well, kesimpulannya, klu korang bleh bebaik pasni, hubungan antara korang akan semakin kuat...percayalah!!

Neutral Daily berkata...

Salam,

Artikel yang menarik..
Jika tak keberatan layari Neutral Daily sekarang dan linkkan blog kami di blog anda.
Terima Kasih..

"Informasi Neutral Tanpa Kepentingan"
http://neutraldaily.blogspot.com/

Azi$M@t_BaDU+ berkata...

To bro zery :

thanks bro....
btol kate ko bro....
lelaki kene r sentiasa mengalah tapi jgn smpai kene pijak kepala sudah...

TO ND:

ok...
sy g sekarang jugok...
ZOOOOPPPPP!!!!

CIK IZ'S berkata...

betuuullll...
syg pommpuan n syg lelaki ni lain..
pompuan nak lebih perhatian and klu break, biasanya pompuan la yg lebih terkesan...
sabar k...
sabar tu besar ganjarannya :)

Azi$M@t_BaDU+ berkata...

ye ke cik IZ?
ok...
lps nie sy nk jd sbr lbh2
hehhehehehe...
sy sygkn die sgt2...

kata2 cik Iz dh buat sy rndu sgt2 nk jumpa dgn die....
dh r ari tu kami dpt jumpa jap je....
sdh hampir sethn kami xjumpa....