Isnin, Oktober 26, 2009

Sebak....Abah & Umi...Ku SAYANG Kamu!!!

tadi aku g r kt sorg budak nie punye server....
pastu aku donlod r video clip lagu hujan feat raihan
lagu tu lagu raya, walaupun raya dh lepas, tapi lagu tu memang bez...
Tapi nape aku tulis tajuk post nie mula dengan perkataan "SEBAK" ?
sebelom kita g dengan lebih jauh lg bek korg hayati lirik lagu nie

=======================================

Lirik Hujan feat Raihan - Salam Aidilfitri Ayahanda & Bonda

Terkenang
Di ketika itu
Ku di manja
Dan di sayang selalu
Apa saja kemahuan diri
Akan cuba di penuhi

Walau hidup
Dalam kesukaran
Kau kan cuba tuk membahagiakan
Demi anak-anak yang tersayang
Kau berdua kan berkorban

Tetapi baru ku sedari
Tidak mungkin kan terbalas budi
Pengorbanan mu tiada ternilai
Hanya Tuhan kan membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda yang di cintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerana belum cukup berbakti

Pabila menjelang lebaran
Baju baru kan disediakan
Walau mungkin kami tak mengerti
Keperitan saat itu

Namun wajah mu terus bercahaya
Oh sucinya kasih sayang itu
Di bibir mu kan menutur senyum
Andainya anak-anak mu bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda yang di cintai
Maafkanlah anakmu ini
Kerana belum cukup berbakti

Di Aidilfitri X2


==========================================

Petang tadi aku dengor lagu nie xde r aku sebak sangatkn tapi bile aku tengok balik & dengor balik lagu nie,
baru r aku wase sebak....
dalam video clip tu die duk tayang bagaimana kepayahan ibu & bapa cuba untuk membahagiakan kita....
ade satu part dlm video tu,
si ayah nie tengok si anak die duk test pakai blk baju raya y lama
tapi baju tu dh singkat,
si ayah tu pun masuk bilik & tengok dompet die pastu die dapati duit die sikit je,
pastu isteri die datang bagi duit....
mula2 die xnak ambik tapi last2 die ambik jugok....
pastu die keje rajin2 & berjaya jugok die beli baju baru untuk anak die tu....

time tu air mata nie wase mcm nk nangis je....
aku pun ape lg...
ambik anset pastu terus taip lirik lagu nie & sent kt ayah aku....
dh lame sangat kot aku x contact family aku....
last aku jumpe mase raya hari tu r.....

Ape jenis ank r aku nie...
time susah je baru r nk cll, nk msj...
JAHATnye aku....

ABAH....
UMI....

Maafkanlah anakmu ini...
kerna terlalu pentingkan hal len
Maafkanlah anakmu ini...
kerna belum cukup berbakti....

2 ulasan:

LiTLe TuCiNg berkata...

~(T_T)~
salam...
jgn sedih ismat... kite bkn sengaje... trpkse... n kite bkn lpekn diorg pun.. lgpun kte xbt yg bkn2.. insyaAllah.. wlau xdpt slalu jmpe, kol ke.. ckup stkat mndoakn ksjhteraan diorg.. aminn...

Azi$M@t_BaDU+ berkata...

btol kwn...
ko wat aku touchng...
tp gua cover...
sbb nk maintain macho...
hahahahahaha...
pape pn..
sygilah mereka